این مطلب را به اشتراک بگذارید:

نحوه ارجاع منابع در متون علمی

 

ارجاع منابع در نگارش متون علمی در بین محققان و دانشجویان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این افراد معمولا در نگارش متون علمی خود، از یک سری منابعی استفاده می نمایند که لازم است در متن حتما لیست منابعی که در متن به آن ها استناد نموده اند را به صورت دقیق ذکر نمایند. این امر در واقع رعایت حقوق مولفان اثر استناد شده و کمک به یافتن سریع تر این منابع به خوانندگان می باشد.

منابع مورد استناد می تواند یک مقاله، کتاب، روزنامه، کنفرانس، گزارش، رساله و پایان نامه، دائره المعارف و یا منابع اینترنتی باشد. در ارجاع تمامی منابع فوق به ترتیب نام نویسنده یا نویسندگان، تاریخ انتشار، عنوان اثر، نام شهری که آن اثر در آنجا به چاپ رسیده و نام ناشر باید حتما قید گردد. در این مطلب سعی بر آن داریم که نحوه ارجاع منابع مذکور را برای شما توضیح دهیم.

نحوه ارجاع مقاله

برای ارجاع یک مقاله باید به ترتیب نام نویسنده یا نویسندگان آن مقاله، تاریخ انتشار، عنوان مقاله، نام مجله و شماره آن و نهایتا شماره صفحات آن مقاله در مجله چاپ شده با حروف مخفف صص در فارسی و pp در انگلیسی قید شود.

نحوه ارجاع کتاب

  • برای ارجاع کتاب باید به ترتیب نام نویسنده یا نویسندگان، تاریخ انتشار، عنوان اثر، نام شهری که آن اثر در آنجا به چاپ رسیده، نام ناشر و شماره چاپ کتاب ذکر گردد.

  • اگر بخواهیم یک کتاب انگلیسی که آن کتاب ویرایش شده است را ارجاع دهیم؛ آن را به همراه شماره ویرایش در داخل پرانتز ذکر می کنیم. مثلا اگر کتاب ویرایش ۸ ام باشد می نویسیم: (۸nded)

  • اگر منبع بیش از یک نویسنده داشته باشد؛ بین اسامی نویسندگان نقطه ویرگول یعنی ؛ و بین نام و نام خانوادگی هر نویسنده ویرگول قرار می دهیم.

  • برای ارجاع ترجمه کتاب، بعد از ذکر نام نویسنده کتاب و تاریخ انتشار کتاب، نام مترجم و تاریخ انتشار ترجمه بیان می گردد.

  • برای ارجاع کتابی که با عنوان سازمان ها یا نهادها منتشر شده اند، کافیست به جای نام شخص، نام آن مرکز یا نهاد ذکر شود.

  • در کتبی که به صورت ویراستاری یا مجموعه مقالاتی بوده که به وسیله افراد مختلف نوشته شده است؛ اما یک یا چند نفر آن ها را گردآوری کرده اند، اسامی یک یا چند نویسنده اصلی ذکر می گردد و جلوی آن در پرانتز ذکر می کنیم: گردآورنده مثلا رضایی، عبدالله (گردآورنده)، ۱۳۹۲ …

در تمامی نکات اگر یک مورد مثلا تاریخ اثر مشخص نباشد، به جای آن علامت سوال قرار می گیرد.

نحوه ارجاع روزنامه

در ارجاع مقالات یا بیاناتی از افراد که در روزنامه ها به چاپ رسیده اند، همانند ارجاع در مقالات عمل می کنیم و پس از آن سال منتشر شده، نام روزنامه و شماره صفحه آن ذکر می گردد.

نحوه ارجاع دائره المعارف ها

در ارجاع دادن فرهنگ نامه یا دائره المعارف ابتدا نام سرپرست آورده می شود و بقیه اطلاعات همانند ارجاع یک کتاب آورده می شود.

نحوه ارجاع منابع اینترنتی

ارجاع این منابع به عنوان مثال به صورت زیر می باشد و در پایان ارجاع باید سایت مربوطه ذکر گردد. توضیحات جامعی در مورد نحوه ارجاع منابع الکترونیک در مقاله استناد به منابع الکترونیک در مقالات علمی از نعمت الله شموسی می توانید مطالعه فرمایید.

Sosteric, M. (1996) Electronic Journals: The grand information future? Eelctronic Journal of Sociology, 4 (1). Retrieved June 27, 2001, from

http://www.sociology.org/content/vol004.001/sosteric.html

نحوه ارجاع پایان نامه کارشناسی ارشد و رساله دکتری

در ارجاع منابع از این قبیل کافی است پس از ذکر نام نویسنده و سال نگارش پایان نامه یا رساله، عنوان آن و پس از عنوان باید ذکر شود که منبع مذکور پایان نامه کارشناسی ارشد است یا رساله دکترا و پس از آن چاپ نشده است و نهایتا نام دانشگاه نگارنده نوشته می شود. مثلا:

حدادی، احد (۱۳۹۳). رتبه بندی راهبردهای تامین منابع مالی در پروژه های سرمایه گذاری صنعت سیمان کشور، پایان نامه کارشناسی ارشد، چاپ نشده دانشگاه علامه طباطبایی.

نحوه ارجاع سمینار، کنفرانس و گزارش

برای ارجاع منابع فوق به صورت زیر عمل می کنیم:

(حدادی، احد و بیگ اینالویی، ساسان، ۱۳۹۳)، شناسایی عوامل تاثیرگذار درانتخاب استراتژی برون سپاری و تعیین فعالیت های کاندید برون سپاری با استفاده ازتکنیک TOPSIS (موردمطالعه شرکت پارس خودرو)، اولین کنفرانس بین المللی ابزار و تکنیک های مدیریت، تهران، موسسه اطلاع رسانی نارکیش.

 

Reference: https://parstrans.net/%D9%86%D8%AD%D9%88%D9%87-%D8%A7%D8%B1%D8%AC%D8%A7%D8%B9-%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%A8%D8%B9-%D9%88-%D8%B1%D9%81%D8%B1%D9%86%D8%B3-%D8%AF%D9%87%DB%8C-%D8%B5%D8%AD%DB%8C%D8%AD/

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

۱ دیدگاه.